Hva er lattergass?

hva er lystgass, lystgassblokker, lystgass wiki, lystgassblokker, kjøp lystgassblokker

Hva er lystgass og hva brukes det til?

Mange lurer på hva lattergass er og hva det brukes til. Lattergass, også kalt lystgass (mon)oksid, er en uorganisk forbindelse av nitrogen og oksygen med den kjemiske formelen N2O. Det er en bedøvelsesgass som brukes i bedøvelsesmidler, i bilmotorer, for å lage pisket krem ​​og til rekreasjonsbruk fra en ballong.

Nitrogenoksid er fargeløst med en lett søt smak. Gassen er ikke brannfarlig, men den er et oksidasjonsmiddel (et oksidasjonsmiddel gir ekstra oksygen ved brann, noe som gjør brannen mer intens). Dinitrogenoksid kan lages i et laboratorium ved å varme opp ammoniumnitrat i et ildfast reagensrør utstyrt med et gassoppsamlingssystem. Ammoniakkgass og hydrogennitrat frigjøres under denne prosessen, men lystgass produseres ved fortrengning av vann på grunn av oppsamling under vann.

Hvordan fungerer det da?

lystgass i ballonger faller inn under vareloven. Dette betyr at det er lovlig for salg og handel. Gassen kan brukes i en ballong, som skaper en midlertidig rus som minner om rus. Noen ganger kan lattergass føre til et latterspark, som navnet lattergass kommer fra. Oppfatningen endres, bildet blir uskarpt. Lyder ser ut til å bremse og forvrenge. Effekten varer ikke lenge. Effekten er forårsaket fordi glutamatreseptoren i hjernen din er midlertidig blokkert. Glutamat er en aminosyre som sørger for at hjernen din kan lage gode forbindelser. Så med bruk av lattergass forstyrrer du dette.

Historien

Lattergass ble oppdaget i 1776. Det ble raskt populært i engelske kunstneriske kretser. Det er også kjent at den kjente oppfinneren James Watt, oppfinneren av dampmaskinen og oppfinneren av kopimaskinen er en ivrig bruker av tingene pleide å være. På XNUMX-tallet ble den brukt på tivoli, som en attraksjon. Dette har stoppet opp og forsvunnet med årene. Imidlertid fortsatte bruken av gassen på sykehus og tannkirurgi.

Gi et svar

Epostadressen vil ikke bli publisert.